Getest! Bryton Rider 10

 

De Bryton Rider 10 is het instapmodel van het Bryton fietscomputer assortiment. Ondanks zijn 'entry-level' prijs heeft de Rider 10 ontzettend veel functionaliteiten te bieden en is hij daarnaast ongelooflijk eenvoudig in te stellen en te bedienen.De route die ik heb afgelegd liep door Limburg. In de tocht zaten flinke heuvels, zoals je dat van het Limburgse landschap gewend bent. Zelf ben ik nog niet zo heel lang bezig met sportief fietsen. Ik was zeer benieuwd naar de Bryton Rider 10. Wat zou ik als beginnend sportief fietser van deze fietscomputer vinden?

De Bryton Rider 10 heeft slechts drie knoppen, waardoor ik voor de start al vrij snel weet waar de knoppen voor dienen. Eenvoudig aan de Rider 10 is dat je geen snelheidssensor of iets dergelijks hoeft in te stellen."

"Ik stap op de fiets, vertrek en de fietscomputer begint te meten. Een van de eerste dingen dat me opvalt tijdens het fietsen, is de goede leesbaarheid van het scherm. In een oogwenk heb je de statistieken afgelezen. Tijdens een donkerdere klim (door bossen) wil ik nakijken of de leesbaarheid ook zo goed blijft. Ik druk wat langer op de onderste knop van de Bryton en display wordt direct heel helder verlicht."

"Je hebt de mogelijkheid om maximaal 4 gegevens te laten weergeven op één scherm. Dit kan met behulp van de Bryton app. Ik maakte echter gebruik van één van de ‘standaard’ gegevensschermen. Tijdens de rit heb ik voortdurend zicht op mijn snelheid, het hellingspercentage en de tijdsduur. Heel prettig om dit overzicht op één scherm af te lezen en niet tijdens de rit te hoeven scrollen tussen meerdere schermen."

"Dankzij de Bryton-app kan ik ook mijn rit en de gegevens direct koppelen aan STRAVA zodat ik mijn gemeten gegeven ook kan terugzien/delen. Na afloop kan ik terugkijken op een zware maar mooie tocht. In verband met de korte testperiode wil ik bij een volgende keer nog andere functies testen, zoals hartslagsensor, ondersteuning van binnenkomende oproepen/e-mails en het instellen van gegevensschermen via de Bryton app."

"De fietscomputer is perfect voor de recreatieve fietser die geen zin heeft in het uren bestuderen van een handleiding met alle beschikbare functies (en instellingen!). Je drukt de Bryton aan en je bent ook direct klaar om te gaan. Alle functies waar je iets aan hebt, zitten in deze fietscomputer."

"Al met al kan ik concluderen dat de Bryton Rider 10 een gebruiksvriendelijke fietscomputer is. Die meer is dan een ‘standaard’ fietscomputer. Gewoon op je fiets stappen en gaan!"

 

Reacties

  1. Bert Bert

    Goedenavond,
    Ik heb al enige tijd goede ervaringen met mijn Rider 10 fietscomputer, maar vandaag heeft de app de rit wel ge-upload, maar komt niet in beeld in mijn app. Heb de app al twee keer verwijderd en opnieuw geinstallerd, maar mijn rit komt niet in beeld terwijl hij wel ge-upload is. Hebben jullie enig idee hoe dat kan? Groet, Bert Stam.

  2. Maurice Pauwels Maurice Pauwels

    Ik slaag er niet in om de rit op te slaan. De Rider 10 geeft telkens als afstand 0 km aan en 0 u gereden tijd. Vandaag ben ik ineens ook de afstandsaanduiding kwijt geraakt op het scherm. Kan ik nergens een eenvoudige maar duidelijke handleiding vinden? De youtubefilmpjes helpen me niet vooruit.,

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.